Preacher: Batyr Nursen | Series: Små hjältar stor Gud

Bible Text: 2 Krönikeboken 7:14 | Preacher: Batyr Nursen

Preacher: Batyr Nursen

Batyr var tidigare muslim, men är numera kristen missionär med fru och fyra barn i Istanbul.

Bible Text: Lukas 9: 23-24 | Preacher: Batyr Nursen

Född muslim var Batyr Nursen nummer sju i sin folkgrupp att ta emot evangeliet. Han var med och fick föra halva sin släkt till tro på Kristus (150 stycken) och blev snabbt den främste ledaren bland de kristna turkmenerna. Batyr har blivit fängslad och torterad för sin tro. Han har förlorat allt för Jesus, men fått det tillbaka. Nu leder han och hans hustru Enejan arbetet SILK partners som arbetar med TV mission och församlingsplantering bland de turkisktalande folken. De flyttar till Istanbul för att ha sin bas där från och med november 2014.

Bible Text: 2 Tim 2:9 | Preacher: Batyr Nursen

Vi är väldigt känslodrivna. Men våra känslor har ingen kraft att föra Guds rike framåt, eller bevara oss i tron. Vi måste bygga på något långt djupare och starkare - Guds eget Ord.