Vi är här för Strömstad

Nu går vi en spännande helg till mötes då vi får besök från Göteborgskyrkan. Det är en stor förmån att få ha dess grundare och föreståndare Christian Wendesten och hans hustru Pernilla som gäster hos oss. De har också med sig ett lovsångsteam lett av Christians bror Dick Wendesten. Dick gick ju verkligen hem hos oss i vintras när han hade musiken i en söndagsgudstjänst. Det blir lite rock n’ roll a la 70- och 80-tal när han är i farten. Med glimten i ögat och med stor fokus på Gud leder han in folk i tillbedjan. Gänget från Göteborg är med och medverkar på två kvällsmöten i helgen, både lördag och söndag kl 18:00.

Dessutom gör vi en utåtriktad satsning på lördagen kl 14:00. Vi möts i cafét och går ut på stan en stund för att representera Västkustkyrkan, bjuda in till våra möten och inte minst till Alpha-kursen som börjar första veckan i september. Jag är så otroligt glad för att paren Weinehalls och Holms går före i detta och leder den här Alpha kursen. Över 15 miljoner människor världen över har gått Alpha och det är ett suveränt, bibelförankrat material som passar vem som helst som är nyfiken på vad den kristna tron handlar om, eller den som behöver få mer kött på benen angående vad man faktiskt tror på. Jag har beställt in flyers till detta som vi ska dela ut på stan på lördag. Välkommen att vara med. Och välkommen att bjuda in grannen, vännen, släkten, chefen, boföreningen, syföreningen till höstens Alpha. Säg till mig om du vill ha material.

Jag ser fram emot en sommar att ladda batterierna, studera Skriften, njuta av Strömstad som en gåva född ur Guds skaparglädje, och ta hand om familjen. Jag ser också fram emot en höst då vi som församling flyttar fram positionerna. Vi är här för att betjäna Strömstad med Guds kärlek i Kristus Jesus. Vi har bara börjat.

Väl mött i helgen!

Gustaf