Växande familj

Vi välsignade Victoria Djabbarbergenov i söndags. Det lilla vackra miraklet var då två veckor gammal. Hon har en pappa som heter Makhset, en mor vid namn Aygul och fyra storebröder: Murat, Gabit, Aydos och Arman.
Det var en härlig stund.

Familjen Djabbarbergenov hälsades också välkomna som medlemmar i Västkustkyrkan. Det är så spännande Makhset blev frälst som 20 åring och har sedan fått utstå förföljelse, förtal och svårigheter på grund av sin tro. In höstas fängslades han i Kazakstan och fick inte ha kontakt med sin familj. Risken fanns att han skulle utlämnad till sitt hemland Uzbekistan och där möta minst 20 års fängelse. Brottet? Han följer Jesus och leder andra att göra detsamma.

Vi kommer inom kort att lägga ut hans vittnesbörd (ett dokument på 10 sidor som vi översatt till svenska) här på hemsidan. Det är en stor förmån att ha fått ta emot denna familj in i vår andliga familj, VKK. Vi växer och det tänker vi fortsätta med. Jag tror att Makhset och hans familj kommer betyda en hel del för Guds rikes utbredning i Strömstad, norra Bohuslän och även utanför vårt lands gränser.

Författare

Kommentera