Västkustkyrkan mobiliserar inför hösten

Några dagar kvar innan det är dags för mig att gå på semester. Då känns det så skönt att ha bilden klar inför hösten och veta för vad man ska kavla upp ärmarna när man kommer tillbaka. Vi i Västkustkyrkan har ju fyra områden som det ligger extra fokus på att utveckla framöver och som vi har pratat om en tid nu: (a) barnarbetet (b) ungdomsarbetet, (c) tillbedjan och (d) nysvenskar. Då känns det så spännande att vi börjar ta några steg här inom varenda av de fyra. Jag har suttit ner med Arlette som är ansvarig för språkhjälpen på torsdagar och med Lisa som ansvarar för ungdomsarbetet och satt några mål inför hösten, vilket känns glädjande. Dessutom kommer Mattias att ta huvudansvaret för teamarna som kommer nu i höst och hur vi ska utveckla arbetet bland ungdomar. Beträffande arbetet med tillbedjan och musik har Richard anmält sig som villig att koordinera och samla ihop team. Just den funktionen har jag letat och bett efter ett tag så det är spännande att han vill ta sig an den. Richard har stor erfarenhet av ledarskap såväl i affärslivet som i församlingsliv sedan tidigare. Alla som anser sig vara hyfsade på att sjunga och spela är välkomna att anmäla sitt intresse till honom: bennyrichard1(a)gmail.com

Att mobilisera fordrar struktur och det är där jag känner att vi tagit ett par viktiga steg i och med dessa fyra personers vilja att ta ansvar inom dessa fyra områden som vi känner att Gud zoomar in. Men den stora mobiliseringen inför hösten ligger i allas vår vilja att förvalta vår sommar väl med Jesus. Det är bara när vi alla drar oss närmre honom och ställer oss till förfogande att förändras, förnyas och användas av honom som vi verkligen kommer att börja växa som församling.

Många församlingar har lite nedgång i verksamheten under sommaren. Det må vara hänt, men Västkustkyrkan har inte sin identitet i verksamheter, utan i relationer – relationen med Jesus och relationen med vänner. Här är sommaren och semestern ett ypperligt tillfälle vara församling –  att tränga djupare in i detta med att odla goda relationer. Varför inte ta några extra grillkvällar med några som du verkligen gillar att umgås med. Varför inte bjuda med en annan familj när din åker till stranden? Om vi alla gjorde detta mer, då är det inte hela världen om din hemgrupp har en paus ett par veckor från organiserad hemgruppsträff. Det viktiga är att relationerna får växa och att Gud får vara en del av dessa relationer. Är du en typisk frikyrkoperson utan några egentligt djupa relationer utanför kyrkan. Umgås lite med kyrklösa i sommar då. Odla vänskapen. Frågorna kommer att komma och du kommer att få reflektera Jesus.

Nu använder vi sommaren väl så att hösten kan få bli en härlig skördetid för Guds rike.

I Kristus, för Strömstad, norra Bohuslän och världen/

Gustaf Henriksson, pastor Västkustkyrkan