Skapt till att vara fullmåne

Visste du att du är skapt att var måne? Många lever och dör utan att komma på det. De vandrar genom livet i tron att de var skapta som solar, med en inneboende kraft att lysa på omgivningen. Ofta leder denna överskattning av sig själv till att man blir vilsen och tom. Till och med människor som verkligen tillåts att skina och få all uppmärksamhet de någonsin drömt om finner inte sitt sanna syfte och blir tillfreds. Många är de världskändisar som dött av en överdos eller ett självmord till följd av depression och en känsla av meningslöshet.

Månteologin finner vi i själva skapelsen: Gud sade: “Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara lika oss. De skall råda över fiskarna i havet och över fåglarna under himlen, över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur som rör sig på jorden.” (1 Mos 1:26)

Det handlar om att vi likt månen är skapade att reflektera den verkliga solen. Det är ju så månen lyser; den gör sig till en spegel som reflekterar solens ljuvliga strålar. Detta är vad varje människa är skapt till: att reflektera Gud. Du gör det redan i vissa avseenden, även om du inte alls känner Bibelns Gud. Hans avtryck finns nämligen i själva dig; du är skapad till hans avbild och likhet.

Bibeln säger att vi kan återuppta kontakten med Gud genom Jesus. Genom Jesus kan du bli återförenad och på riktigt börja att bli den “du” som Gud alltid har tänkt. En riktig fullträff. En riktig fullmåne.

Författare

Kommentera