Pastorn

paretHenrikssonGustaf och Maria Henriksson flyttade till Strömstad hösten 2011 för att ta sig an att leda dåvarande Pingstkyrkan Saron. De såg framför sig en folklig och varm gemenskap med evangeliet i centrum – en kyrka med låg tröskel, pulserande center av Guds nåd och Guds sanning. Sommaren 2012 tog församlingen namnet Västkustkyrkan, som en markering för att vända blad och ta sig an en ny framtid.

Gustaf har tidigare arbetat inom detaljhandel, i servicesektorn, och som missionär  i Afrika. Han har läst ledarskap och har en Master of Theology från Göteborgs Universitet. Gustaf har varit involverad i kristet ledarskap sedan gymnasietiden och han har förkunnat och föreläst sedan övre tonåren. 2009 debuterade han som författare på fd. Gospel Media, numera Sjöbergs förlag. Höstern 2016 kom hans andra populärteologiska bok, om gudstro och yrkesliv – Gud och mitt jobb – som ges ut av Livets Ords förlag. Den boken är en allkristen reflektion av yrkesliv och gudstro. Gustaf är passionerad för att kommunicera evangelium så att nutidsmänniskan förstår det och ser sitt liv i ljuset av det. Han vill i sitt pastorsarbete arbeta med att tron ska integreras i livet som helhet. Dessutom vill han bygga broar till samhället, att kyrkan ska bidra till en blomstrande bygd. Ett uttryck för detta var att kombinera pastorsyrket med att jobba som som religions- och historielärare på Campus Futura 2017.

Gustaf och Maria har varit gifta i 13 år. De har barnen Levi, Lydia, Lukas och Leiah tillsammans. Maria är skattejurist på KGH där hon jobbar med nystart av bolag.

1 kommentar

1. Martin Johansson - februari 19, 2017

Hej!

Har ni någon mansgrupp i kyrkan?

Jag har hittat, inte uppfunnit, ett koncept som fungerar och inte kräver någon expertis, bara en grupp män som vill växa tillsammans i Kristus.

Jag är, Martin Johansson andrepastor i församlingen Ordet i Munkedal och orsaken till denna fråga och erbjudandet att hjälpa till att starta en mansgrupp hos er är: Herren har under några år dragit mig i denna riktningen och öppnat mina ögon för hus samhället (och ibland kyrkan) vill ta bort dom maskulina dragen för att dom skapar så mycket problem, misshandel, våldteckt mm. Men Guds tanke är att vi skall växa som män och använda det Gud lagt ner i oss till att hitta vår plats i våra liv, i de relationer som vi har (familj, äktenskap), våra församlingar och samhälle.

Pröva detta och hör av dig om du vill ha mer info.
    Jag kommer inte att ta betalt, inte dra någon till en ministry utan min passion är att alla skall hitta sin identitet i Kristus

Martin Johansson
    mail: