Omstart/ Nystart och Namnbyte

Vi ömsar ju skinn i Pingstkyrkan och tanken är att vi ska få en nydefinierad identitet ochen ny förpackning och sedan fira det med en nyinvigning, en riktigt festlig gudstjänst där vi firar vad framtiden har att ge. Ett redskap i processen är att byta namn. ”Men att byta namn är väl inget som frälser  Västkusten”, invänder någon. Naturligtvis inte, men det är ett verktyg som kan fungera katalysator för förändringsprocessen i vår kyrka.  Förändring måste till, annars slutar vioch många andra kyrkor runt om i landet som bingohallar för PRO. Och det vill vi ju inte. ”Vad är felet på Pingstkyrkan Saron”, undrar någon. Det är ju inget som är direkt fel med det. Men finns det inget bättre? Är det ett aktuellt och relevant namn av idag? Vem vet vad ”Saron” står för? Nästintill ingen.  Det blev tydligt när jag idag tog emot ett paket adresserat till ”Pingstkyrkan Larsson”. Snacka om att jag fick mig ett gott skratt. Vem vet vad Pingst är? Några fler, men inte många under 40 års ålder känner till vad den högtiden står för. Sverige är inget kristet land längre. Vi kan inte ta någon förkunskap för given. Vi behöver ett namn som är folkligt, fräscht och enkelt. Några heta förslag som har inkommit är ”Hamnkyrkan”, ”Skärgårdskyrkan”, ”Strömstadskyrkan” och ”Västkustkyrkan”.

Här är några  tydliga skäl till varför vi ska byta namn.

1. Vi markerar för oss själva att det är en ny tid.

2. Vi markerar för omgivningen att vi är en kyrka som tar oss an framtiden.

3. Förpackningen är av stor vikt när man har världens bästa budskap.

Kolla in den här artikeln i Eskilstunakuriren som handlar om hur Pingstkyrkan i Malmköping vågade göra det vi är påväg att göra. Resultatet? De växer så det knakar. Roligt att pressen  uppmärksammar det. Mer sådant!

1. robin - december 1, 2011

heja på Gustav, lite tankar,,,det största hotet mot förändring är sådana som mig som levt under 5 olika decennier, som har upplevat barn, ungdoms vuxen o nu medelålders tiden, vi är och har i all tider varit de stora bromsarna och antivisionärerna.
    Vi vill ha vår kyrka som när vi var nya i tron eller som det var i förra väckelsen. så därför måste vi/jag som blivit rigida och bekväma alltid vara beredda att välkomna förändring… älska nya uttrycks sätt, älska nya människor, älska nya tider…..och älska en pastor som vill anta utmaning att leda i fronten.
    Hörde på ryktesvägen att medlemmar valt att lämna, sörj inte detta, passa i stället på att förändra nu när dessa automat bromsar valt en annan transport,,,så deras barn o barn trivs, sen kommer de tillbaka av sig själva.
    om fler vill lämna så be dem ta med en bänk när de går :), gratis så klart.