Nyhem

Förra veckan var det Pingströrelsens årliga sommarkonferens – Nyhemsveckan. Vi var där måndag till lördag och det var nog ett tiotal från VKK som dök upp under veckan. Jag tror att de kan intyga att det var mycket berikande. En konferens som Nyhem återspeglar naturligtvis det som pågår i rörelsen just nu. Då är det roligt att kunna konstatera några återkommande ingredienser som alla kännetecknar växande väckelserörelser.

1. Fokus på Jesus

Detta har ökat inom vår rörelse de senaste åren som jag ser det. Metoder, strategier och ledarskapsfilosofier i alla ära – men det är endast i Jesu närhet som hans rike utbreds och hans församling byggs upp.

2. Betoning på en ung generation

Barnfamiljerna marscherar till Nyhem som i ett lämmeltåg. Och det är förståeligt. Att se hur barnen vill gå på barnmöte och hur det finns mängder av aktiviteter och kompisar för dem är så fantastiskt som förälder. Har du barn, kom med nästa år!!!

3. Plats för pionjärer
Inte en dag för tidigt har Pingströrelsen börjat att plantera församlingar igen. Missiologer kan berätta för oss att detta är det mest strategiska verktyget för att vinna nya efterföljare till Jesus. En hälsosam församling planterar församlingar och likaså en församlingsrörelse som pulserar av liv. De två senaste åren har det hållts seminarier om detta på Nyhem, kollekt har tagits upp till det och de nya pionjärer som ska ut i olika delar av Sverige (vi är nämligen ett missionsland!) har tagits fram på scenen och fått förbön.

Sammantaget gör detta Nyhemsveckan till något att verkligen prioritera. Det vore väldigt trevligt om vi blev ett stort gäng som åkte nästa år.

För webbsändningar från veckan, klicka på http://nyhem.media.fnf.nu/6/nyhemsveckan_2013/