Nya församlingar

Sedan något år tillbaka har Pingströrelsen i Sverige fått upp ögonen för vikten av att starta nya församlingar igen (www.nyakyrkor.se). Detta är statistiskt sett ett av de effektivaste missionsverktygen och nu tar man det på allvar. Under 2011 hade man en församlingsplanteringskurs i 4 moduler, både för att hjälpa nya pionjärer få redskap och bli bemyndigade att sätta igång och (ej att förglömma) att blåsa liv i befintliga församlingar för att vi ska få upp ögonen för detta. I somras presenterades 10 församlingsplanterare som ska ut på fältet i Sverige. Nu startar återigen ett år av utbildning, peppning och visionering för församlingsplantering. Norge och Finland har tänt på Sveriges initiativ och nu hakar de på. Nu gör vi en gemensam modul i Oslo på fredag-lördag. Känns roligt med ett initiativ som fått så bred uppslutning. Jag tar med med Daniel Coster och vi åker dit nu i helgen. Ska bli riktigt roligt.