Mission

En glädje med att ha Makset Djabbarbergenov anställd i Västkustkyrkan är att mission sätts på agendan automatiskt eftersom Makset är en missionär i själ och hjärta. Det behöver också vara en del av varje levande församlings själ och hjärta. Idag över en kaffe började Makset och jag prata mission och intensiteten i samtalet ökade ganska snabbt av iver och vision.

Makset berättade om sina relationer, husförsamlingar och ledare som finns i det land där han senast satt fängslad. Vi gick till världskartan och han började berätta för mig om de olika platserna i Centralasien där det finns människor han varit med och lett till Jesus eller utvecklat i tron. På flera av dessa ställen finns det husförsamlingar som är hungriga på mer undervisning i Guds Ord. Vi har verkligen en möjlighet här som församling, att använda medel, men också att själva vara beredda att åka ut i team för att vara med och bygga där Makset varit och lagt en grund. Han kan ju själv inte besöka Centralasien av säkerhetsskäl.

Jag tror att Gud har placerat honom hos oss för att vi ska vara med på missionsfält där han redan har jobbat.