Lösa tankar….

Det är verkligen roligt att se besöksantalet på den här sidan öka steg för steg. Även en vecka som denna när jag inte varit så väldigt aktiv är det stabilt antal besökare, till och med något högre än veckan dessförinnan. Snittet ligger någonstans runt 35 per dag. För en vecka sedan var en topp, ett “all time high” på 95 besökare på en dag. Riktigt roligt.

Det är en intensiv vecka för mig just nu. Jag är så imponerad av min kära hustru som  har våra tre vildingar hela dagen och ändå inte klagar när det måste städas så fort jag kommer hem för att göra hemmet någorlunda representabelt för besök. Maria – love you baby!

I går var det så. Idag blir det samma visa. I går kväll hade vi en härlig hemgrupp hos oss, med två unga kvinnor som var där för första gången. Det kändes så gott. Den lilla gruppens gemenskap är verkligen avgörande för relationsbyggandet och även trons tillväxt i våra liv. Det är ju där man kan skapa en trygg miljö, våga dela livet och våga bära varandras bördor och “pusha” varandra att ta nya steg i överlåtelse till Kristus.

I kväll står Henrikssons hem öppet igen. =) Det är församlingsledningen den här gången, med respektive som kommer på kvällsmat. Ser fram emot det.

I morgon kväll blir det till att möta alla goa ungdomar här i Kyrkan på kvällen. Jag gillar att hänga med unga människor. Det finns så vansinnigt mycket drivkraft i deras liv som ska ges åt att tjäna Gud, annars drar den iväg åt alla möjliga och omöjliga håll.

Och lördagskvällen blir ju veckans kulmen med vår fantastiska identitetsskapande framtidskväll 18:00. Vi kommer att tala om vilka vi är som Kyrka och några konkreta steg in i framtiden. =) Kan knappt bärga mig. Be there or be square!

Söndag kl 11:00 bygger vi vidare på lördagens triumf. 😉 Syftet för dagen är gåvoupptäckande – att vara en engagerad församling.

Att vara Kyrka – det är livet!!! 

Författare

3 kommentarer

 1. robb - november 17, 2011

  nice med denna blog, och trevligt med en framtids kväll, det ända vi vet om framtiden är att den kan förändras genom min påverkan, och vi vet att utan ständig förändring så får vi leva kvar där vi valt att parkera, det är bara att lyssna på vad någon kan om trender, musik etc, så vet man i vilket årtionde de parkerat sitt sinne. när man accepterar (fritt översatt) “ständig förändring är här för att stanna” ja då kan man till o med vara med o påverka.
  För hundra år sedan nådde du uteliggarna med trummor o trumpeter o väckelse möten,,,hade Bengt Fiske gjort det i Berlin med punkarna hade de dödat honom första kvällen, han parkerade istället sin gamla husbil mitt i soporna där de bodde och satte på värme o kaffe,,,,ständig förändring.-
  hur påverkar jag framtiden? jo jag kopplar och går med en vision, ett mål och är det församling så bör ju den vara gemensam, en som sträcker sig framåt och uppåt som aldrig blir gammal,,,en vision som är öppen för ständig förändring…..go Gustaf

  • gudistromstad - november 18, 2011

   Tack för de orden, Rob. “Ständig förändring är här för att stanna”. Helt sant. Visionen och värderingarna ligger fast, men metoderna måste alltid utvärderas och ändras. Det är en av ledarskapets tuffa uppgifter – att alltid utmana befintliga processer.

   Gustaf

 2. Richard - november 18, 2011

  Bra Gustaf, bra Rob!
  Ulf Christiansson eller, Jerusalem var även där väldigt tidiga =)
  Ständig förändring – Jerusalem…
  / RJC

Kommentera