VÄSTKUSTKYRKAN SÖKER PASTOR

Strömstad är Sveriges västligaste stad och ligger ca 2 mil från norska
gränsen. Strömstad är en mysig och expansiv småstad med drygt 13 000
kommuninvånare (varav merparten i Strömstad tätort). I Strömstad har du närhet både till skog och mark (österut) och Sveriges vackraste skärgård (västerut). Här hittar du ”Kosterhavets nationalpark” som är Sveriges enda marina nationalpark.

Västkustkyrkans vision är:

”Liv förvandlade av evangeliet”

I Västkustkyrkan talar vi om fem grundläggande värderingar som formar den kultur vi vill se växa fram.

FÖRSAMLINGEN

Om oss

Församlingen består av drygt 100 medlemmar. Sommaren 2012 gjorde vi en nystart under namnet Västkustkyrkan. Det nya namnet signalerar att vi vill vara en folklig och
livsbejakande gemenskap som tror att livet med Jesus är fyllt av värme och glädje.

Vi är tacksamma för vår församlings historia men ser fram emot vad Gud har på gång i Norra Bohuslän under 2020-talet.

Vi är en mångkulturell församling med stort hjärta för mission. Vi har idag flera spännande missionsprojekt i bland annat Centralasien och Argentina.
En mångkulturell församling
En församling som har en stark kärlek till Jesus
En församling där många är trogna i sina uppgifter
En bedjande, kärleksfull, levande och växande församling
En församling som önskar att vara mer utåtriktad
En församling som vill ha mer fokus på barn och unga
En vilja att forma ett än mer utrustande ledarskap och funktionella strukturer, utifrån
resultatet från undersökning vid arbete med Naturlig Församlingsutveckling.
Västkustkyrkan söker pastor/föreståndare (100 %) för att leda församlingen in i denna spännande tid som ligger framför.
Det vi önskar av dig som söker är att du:
Älskar Jesus och har stor passion för församlingen (gärna med hjärta för ungdomar och den yngre generationen).
Är ansvarsfull, duktig på att kommunicera och har god samarbetsförmåga.
Brinner för att leda, inspirera och utrusta andra till att växa vidare i sitt lärjungaskap och ser församlingen och hemgrupper som en naturlig del i det kristna livet.
Har god bibelkunskap och förmåga att dela Guds ord både i predikan, smågrupper och enskilda samtal.
Tillsammans med övrigt ledarskap se till att målmedvetet arbeta med församlingsutveckling.
Har en pastorsutbildning eller motsvarande och kanske även jobbat som pastor några år.
Eftersom vi är en förhållandevis liten församling är uppdraget brett, vi är måna om att tjänsten
utformas av oss tillsammans för att dina och församlingens gåvor ska komplettera varandra
och samverka.

Har du ett hjärta för norra Bohuslän och känner att denna tjänst kanske skulle passa dig?
Tveka då inte att skicka en ansökan till " target="_self" > och berätta mer om vem du är
och det du upplever Gud lagt på ditt hjärta.

Har du frågor och funderingar är du välkommen att ringa 070-858 56 77 (Elisabeth Coster) eller
073-915 30 51 (Christer Saltell) för mer information.