Könsroller

Som jag twittrade härom dagen hade jag ett gäng goa grabbar hemma hos mig i tisdags. Vi såg filmen Courageous som kom ut det här åt i USA. Kan man se igenom en del av det lite väl amerikanska så var det absolut en sevärd film med bra budskap. Det är en förvirrad tid vi lever i vad gäller könsroller och relationen mellan man och kvinna. Bibeln har en hel del att säga i ämnet och jag ämnar återkomma en del till det framöver. Så länge, sug på den här något icke politiskt korrekta texten ifrån Paulus. Jag lovar att kommentera den senare.

22 Ni hustrur, underordna er era män, så som ni underordnar er Herren. 23 Ty en man är sin hustrus huvud, liksom Kristus är församlingens huvud- han som är Frälsare för sin kropp. 24 Som församlingen underordnar sig Kristus, skall hustrun i allt underordna sig sin man.
Kristen kärlek innebär offer
25 Ni män, älska era hustrur, så som Kristus har älskat församlingen och offrat sig för den, 26 för att helga den, sedan han renat den genom vattnets bad, i kraft av ordet. 27 Ty han ville ställa fram församlingen inför sig i härlighet, utan fläck eller skrynkla eller något annat sådant. Helig och fullkomlig skulle den vara. 28 På samma sätt är mannen skyldig att älska sin hustru som sin egen kropp. Den som älskar sin hustru älskar sig själv. 29 Ingen har någonsin hatat sin egen kropp, a utan man ger den näring och vårdar den, så som Kristus gör med församlingen, 30 eftersom vi är lemmar i hans kropp. 31 Därför skall en man lämna sin far och sin mor och hålla sig till sin hustru, och de två skall vara ett kött. a 32 Denna hemlighet är stor- jag talar om Kristus och församlingen. 33 Men vad er angår skall var och en älska sin hustru som sig själv, och hustrun skall visa sin man vördnad. Efesierbrevet 5:22-33

Författare

Kommentera