I ljuset av framtiden

Tänk dig en kyrka utan väggar. En kyrka som är en gemenskap där vanliga människor med sina vanliga liv med familj, arbete, villa, volvo, vovve – men också med skuld, stress och tillkortakommanden – får plats och känner sig hemma. Tänk dig en gemenskap dit man kan komma som man är, för att sedan bli förvandlad av Kristus. Dit längtar vi att ta med våra vänner eftersom vi vet att i en gemenskap av tro, hopp och kärlek – där blir Kristus gestaltad.

Detta är fullt möjligt och jag är övertygad om att vi är på väg dit. Vägen dit heter Via Dolorosa; det är korsets väg. En väg där inte jag, mig och mitt är det viktigaste. Ibland tänker vi tyvärr att kyrkan finns för att möta våra egna behov. Då har vi missat poängen. Vi är här för att vara Kristi händer och fötter och fullgöra hans missionsbefallning. När vi lever i detta syfte och hämtar kraft i nåden betjänar han oss med allt vi behöver. Allt för att Jesus ska bli trodd, lydd, älskad och ärad.
Vi befinner oss i ett spännande förnyelsearbete i församlingen. Vi vill vara en förenad och förnyad församling som ständigt sträcker sig i tre riktningar – uppåt, utåt och inåt. En viktig roll för mig som pastor och föreståndare är att visa vägen in i framtiden. Den är här nu. Framtiden, alltså. Men alla möjligheter för Gudsriket att bryta fram i Strömstad med omnejd står och faller med om du vill och vågar vara den kontaktpunkt för himlen som Gud längtar efter att du ska vara. Jag kan omöjligt vinna Strömstad. Jag kan inte på långa vägar bygga en framgångsrik pingstkyrka i Strömstad. Men vi kan göra det. Vi kan våga försonas och bli förnyade. Vi kan välja att tillbe istället för att klaga. Vi kan dela livet med varandra i hemgrupper. Vi kan ställa våra gåvor till Guds förfogande. Vi kan ta steget att dela Kristus med någon eller att bjuda med någon till gudstjänst.

Lördagen den 19 november kl 18:00 är det framtidskväll i vår kyrka. Det blir en kväll då vi tar oss an framtiden med tro och förväntan. Känner du dig osäker och trevande? Kom! Är du ivrig och full av idéer? Kom! Alla intresserade är välkomna. Inget medlemskap krävs, ingen anmälan behövs. Kvällen kommer bland annat att innehålla:
– Fika, snacks och gemenskap
– Jag delar på temat ”Den kyrka vi ser”
– Tillfälle att komma med tips & tankar

I Kristus/