Helg med Wendestens

Vi har haft Christian Wendesten här i helgen, grundare och föreståndare för Göteborgskyrkan. Christian är en riktigt duktig förkunnare, församlingsplanterare och pastor. Han är också en riktigt god vän och mentor för mig, så det var en stor glädje att ha honom och hans hustru Pernilla hos oss i helgen. Dessutom var hans bror Dick här med sin Annika och deras tre söner. De ledde lovsång och detta gör de alltid med sin genuina stil och med stor passion.

En av de många saker jag uppskattar med Christian är hans kombination av rakhet/ mod / tro och mjukhet / nåd / vänlighet. Detta växer inte på träd. De som har stora drömmar och starkt tro på Gud (ibland mer på sig själva) kan ibland tendera att bli kaxiga och ytliga beträffande relationer. Man ser det som ska uppnås och bryr sig inte alltid om vägen dit, människorna på den vägen och relationerna som leder dit. Detta är inte fallet hos Christian. Han möter dig där du är, inte där du borde vara. Jag upplever alltid att han har en övergripande agenda som slukar allt annat: Jesus ska bli trodd, lydd, älskad och ärad. Hans egen status (vare det “omtyckt”, “framgångsrik” , “ogillad”, “förlöjliga”) spelar mindre roll. Detta är ett sant kännetecken på en gudsmänniska. Detsamma igenkänner jag hos hans bror Dick.

Förkunnelsen från i helgen kommer vad det lider. Vi spelade in mötena, men inspelningarna är i kyrkan och jag har semester. Men jag kommer lägga in predikningarna senare.