Han dog för oss – vi lever för honom!

Ett nytt år har börjat. Arbetet drar igång och nyårslöftena efterjagas. Statistiken säger att tio procent av oss kommer att fullfölja dem. Förra året avslutades väl för oss i Västkustkyrkan. Julfesten var mer än lyckad med 130 personer och mycket glädje. Språkcaféts julavslutning var också välbesökt på torsdagen innan jul, liksom Youthnights på fredagen. Vi samlar och kopplar med mer och mer folk som inte nödvändigtvis alls känner Jesus. Somliga är muslimer, andra kanske lite trevande troende. Det är precis vad vi vill. Vi är kallade att älska och betjäna alla.

Ju mer människor vi möter, desto svårare blir det att själv vara en konsument. Det ställer ökade krav på oss i Västkustkyrkan när vi sträcker oss ut och lever för andra. Detta kan upplevas pressande, men är ofrånkomligt för den kyrka som vill beröra sin omvärld och se Guds rike komma.

Så nu vänder jag mig en sekund till dig som är van kyrkobesökare hos oss men inte har någon aktiv roll där du betjänar människor. Ska 2014 bli året då du började att influera någon med Kristi kärlek? Ska det bli året då du klev in och gick från konsument av sanning till en kanal för sanning? Du har något att ge! Det behövs inte alltid de stora och pretentiösa insatserna, utan ofta kan de små och återkommande kärlekshandlingarna göra stor skillnad. Sträck dig ut och bygg relationer. Anmäl dig som medarbetare en Youthnigt per månad och möt lite ungdomar. Kliv in i barnkyrkan var fjärde söndag och var med att träna lärjungar som inte hunnit att bli lika deformerade av en sargad värld som oss vuxna.

Kanske är du en av de vänner som börjat komma på språkcafét för att hjälpa till. Det är underbart att se uppslutningen kring detta. Välj att sträcka dig längre och bestäm dig med att äta ett mål i veckan med någon av våra kära nysvenskar.

Att leva för Jesus tar sig praktiska uttryck. Börja där behoven finns. Men kom ihåg att du inte alltid kommer få tillbaka något direkt när du börjar betjäna. Därför är det viktigt att ha med oss vem vi egentligen tjänar när vi betjänar andra. Han dog för oss, vi lever för honom!

Gustaf