Gud och sex

Det är snart helg och jag håller på att göra klart min predikan inför söndagen. Makset kommer att predika i Västkustkyrkan och jag åker till Uddevalla för att dela Guds Ord i pingstkyrkan. Man har inbjudit mig för att tala utifrån 1 Korintierbrevet 6 och 7 om den kristna sexualiteten. Det känns förtroendefullt. I dessa dagar när 50 shades of Grey går överallt på biograferna är det med relevant än någonsin att se vad Gud har att säga om våra sexliv. Han skapade trots allt sex.

Det finns fyra direkta skäl till att framtidens kyrka måste prata mycket om sex: A) Guds skapade det.  B) Bibeln talar mycket om det (hela höga visan)  C) Alla människor tänker på det regelbundet    D) Många brottas med sår och synder på detta området.

Det lär komma mer av detta i förkunnelsen hos oss i Västkustkyrkan framöver.