Gångna helgen

Det har varit en spännande helg. Vi hade Michelle Grünewald på besök i Västkustkyrkan och jag har hittills bara fått positiv feedback på hennes insats. Michelle leder Rhema Europe och Africa tillsammans med sin make John. Själv befann jag mig i Halden hela dagen tillsammans med Makset. Alla kyrkorna i Halden hade en dag för att uppmärksamma kristna som förföljs för Kristi skull i olika delar av världen. Maksets vän Batyr (som också har torterats och fängslats för sin tro på Jesus) tolkade honom i Tabernaklet på förmiddagen och sedan på eftermiddagen på en ekumenisk gudstjänst som mynnade ut i ett fackeltåg för syskon i världen som lider för sin kristna tro.

Det var verkligen spännande att möta Batyr hans hustru Enejan och även Leif och Eva Olsen som jobbar ihop med dem i organisationen SILK PARTNERS som arbetar med att sprida evangelium till de 200 miljoner turkiska folkgrupper på sidenvägen. Makset kommer sannolikt att hjälpa dem med att spela in tv predikningar på Uzbech framöver, vilket är ett av de största språken i centralasien. Både Leif och Batyr gjorde ett stort avtryck i min själ; de är verkliga Jesuscentrerade gudsmänniskor som ödmjukt tjänar Jesus tillsammans med sina hustrur. Så kul att de finns så nära oss.