Följ Jesus i Påsk!

CrossChristLandscape.1200w.tnTre är de stora kristna högtiderna, men störst av alla är naturligtvis Påsken. ”Pesach” som det heter på hebreiska betyder ”gå förbi” och kommer av att dödsängeln gick förbi alla de israeliter som hade strukit lammblod på sina dörrposter. Domen kom, gick förbi dem, och drabbade egyptierna. Det blev istället räddning för Israel ur slaveriet. Ungefär 1500 år senare är Jesus lammet som tar bort världens synd. Domen kommer över honom, inte över oss. Var och en som tror får syndernas förlåtelse och evigt liv genom hans namn. Detta firar vi vid påsk.

Därför är Påsken främst en tid att låta sig förnyas och förvandlas inför korset tillsammans med Guds församling. Som Jesu lärjungar bör vi prioritera och planera in detta före vi siktar på skidsemestrar och släktkalas. Vi i Västkustkyrkan vill ta tid tillsammans och därför gör vi påskkonferensen KRING KORSET med fokus på att bli enade och förnyade genom evangeliets kraft.

Tanken är att följa några hållpunkter i Jesu sista dygn.

Getsemanestund, Skärtorsdagen kl. 18, bön & lovsång. (Getsemane är trädgården där Jesus ber, förråds och arresteras.)

Långfredagsgudstjänst, Fredag eftermiddag kl. 15. (Detta var den tid då Jesus gav upp andan.)

Påskaftonsfest (Mat och god gemenskap. Anmälan, mer info kommer.)

Uppståndelsegudstjänst, Söndag kl. 11 – Han lever!