DOPFEST på söndag


En oslagbar söndag har vi att vänta den här veckan. Dels gästas vi av Simon Ådahl, vars erfarenhet av Guds nåd och förvandlande kraft gjort att han fått resa land och rike runt för att berätta om hur Gud fann honom och förvandlade honom. Simon kommer att stå för det mesta av tal och sång under gudstjänsten och det ser jag fram emot att få lyssna till.

Men det roligaste av allt är naturligtvis att få döpa Maria Qvicklund. Maria har ju varit en del av vår gemenskap i ungefär ett års tid nu och har blivit en mycket god vän till mig och min hustru. Att se hur Jesus steg för steg visat sig för Maria under det här året och gradvis doppat henne i sin kärlek är naturligtvis helt oslagbart. Det är detta jag lever för!!! Därför är söndagen en riktig fest. Kom och fira att Jesus lever och möter människor i Strömstad idag. Om du inte är van att gå i kyrkan och undrar hur ett dop går till hos oss, kom och se!

Det dop vi tror på och praktiserar är ett troendedop, vilket rätt och slätt innebär att man (1) tror på Jesus Kristus som Guds Son och att han dog på korset för mina synder, (2) vill bekänna honom som sin Herre och följa honom resten av livet. Dopet är alltså en bekräftelse av den kristna tro som börjat växa i mitt hjärta. I och med dopet begraver jag min gamla identitet där jag själv var min egen herre. Jag begraver också all synd jag någonsin begått eller kommer att begå. Jag uppstår ur vattnet som en människa med sin identitet djupast förankrad i honom som är min skapare, räddare och min destination – Jesus Kristus.

Författare

Kommentera