Din semester och din Gud

semester_glasogon11

Nu är det snart semestertider. För vår familj och för många med oss.

Semestern är en tid att njuta och hämta kraft. Men visst kan det lätt bli att han som skapat njutningar och är kraftens källa kommer lite i skymundan när vi bara ska slappa. Tänk om sommaren 2015 kunde bli ett undantag. Tänk som Jesus kunde få vara med på sofflocket, i hammocken eller på stranden. Naturligtvis är han där, men i hur hög grad är vi medvetna? I hur hög grad vänder vi våra hjärtan till honom och tar emot av hans kraft, hans ord och hans Ande?

Tänkte dela några små resurser här för den som önskar ta med sig dem in i sommarens vardag för att låta Gud få det utrymme han förtjänar.

– En daglig facebook – andakt. Visst kan det vara väl så bra att fasta från Facebook, men för den som inte gör det kan du adda Richard Benny och ta del av de ”daily bread” som han delar där. Korta andakter med ett Gudsord och några reflektioner kring det. Richard är en av de trofasta medarbetarna hos oss i Västkustkyrkan.

– En bok om vila. Köp Tomas Sjödins bok ”Det händer när du vilar.” Tomas är en mästare på att fånga djupa sanningar och uttrycka dem vackert och enkelt. Det gör han här med den urgamla och gudainspirerade tanken om vilodagen. Tomas kommer att komma till oss i Västkustkyrkan den 17 oktober. Det vill man inte missa!

– En IPAD/I-phone katekes. Katekes betyder  ”lärobok” och den här resursen är långt ifrån så torr som den låter. Femtiotvå frågor, en för varje vecka på året, med tillhörande bibelord och en kort videopredikan på 2-3 minuter på ämnet. De tre huvudrubrikerna, med cirka 17 frågor vardera, är SKAPELSE, FRÄLSNING och LIVET I ANDEN. Om engelska är okej för dig så är detta en av de bäst framförda, fräschaste och mest substantiella resurser du kan få tag på. Du går in på app store och skriver ”New City Catechism” och laddar ner den gratis.

– Tidagärden. Ladda ner denna gratis app som kommer med färdiga böner för årets alla veckor. Fyra olika böner för dagen finns. De ändras efter en vecka, så blir de fyra nya. I linje med kyrkoåret. Bönerna är mycket bibelinspirerade. Du kan ställa in så att appen påminner dig en eller några gånger per dag. Skrivna böner är ej att förakta. Ett starkt kristet liv formas mer av välsignade rutiner än kraftfulla engångsupplevelser.

– Gammal hederlig bibelläsning i bokform. Sätt upp ETT LÅGT MÅL för bibelläsning varje dag. Kanske bara några verser eller ett kapitel. Varför ett lågt mål? Så att du kan hålla det och bibehålla lusten inför läsningen. Ett tips för den ovane bibelläsaren kan vara ett kapitel ur psaltaren och ett kapitel ur nya testamentet.