”Böneår”

Mot slutet av förra året fick jag en återkommande känsla av bönens viktiga roll för vår församlings fortsatta utveckling och tillväxt. Västkustkyrkan befinner sig i en förnyelsetid och vi gör mycket positivt. Kontaktnätet är breddat och vi betjänar människor socialt. Nästan varje söndag möter vi nya bekantskaper i gudstjänsterna.

För att inte utarmas andligen, utan ha kraft att älska människor och leda dem till en personlig relation med Jesus är bön avgörande. Personlig bön är viktig, men det är något särskilt med att samlas med syskon och söka Gud tillsammans och be ut hans vilja över människor och situationer.

”Mitt hus ska kallas ett bönens hus för alla folk”, var Jesu egna ord när han konfronterade kommersen som skedde i templet (se Matteus 21:13). Det är glädjande att se när initiativ tas på det här området. För det gör det. I höstas började Roland Wiklander och Richard Benny be varje måndag kl 06:30. En perfekt tid för morgonpigga att umgås med Gud innan jobbet. De fortsätter med dessa samlingar och du är välkommen! Nu kommer Makset och hans hemgrupp att vara i kyrkan och be tisdagar kl 06:00. Dessutom är det senare morgonbön tisdag-fredag 08:30 som leds av mig. Iver att söka Gud vittnar om att något redan händer ibland oss. Iver att söka Gud gör också att mer kommer att hända ibland oss. Liv förvandlas av Evangelium.

”Skulle då inte Gud skaffa rätt åt sina utvalda som ropar till honom dag och natt? Han lyssnar tålmodigt till dem . Jag säger er: Han ska snart skaffa dem rätt. Men ska Människosonen finna tron på jorden när han kommer?” Luk 18:7-8