Barnen och gudstjänsten

Ett av våra kärnvärden i VKK är att vi ska vara generationsöverskridande. Detta betyder att vi hedrar och respekterar de äldre som gått före. De är fortfarande viktiga eftersom inga människor pensioneras i Guds rike. Vi lägger tonvikten i vårt arbete vid den yngre generationen och det som har med framtiden att göra. En enormt viktig del är att barnfamiljer ska känna att man vill och kan komma på gudstjänst i VKK. Varför? För att man där är väntad, älskad och prioriterad. Här behöver de som inte är (små)barnsföräldrar visa prov på ett annat kärnvärde. Generositet. Vi behöver alla fråga oss vad vi kan göra för att Strömstads barnfamiljer ska vilja komma.

En sådan sak är att utveckla barnkyrkan och att bygga broar mellan den och gudstjänsten. Och för det krävs fler ledare. Du som vill vara en byggare, snälla, fråga Gud om inte du ska ta en söndag i månaden och träna barn att älska och följa Jesus. Vi behöver team till hösten. Ingen söndagsskolelärare ska behöva vara själv någon söndag. Jag kommer själv lägga någon söndag då jag är i tjänst och tillbringa den med barnkyrkan om så behövs. Detta måste prioriteras. När vi gör det kommer det att bli roligt, energifyllt och kreativt. Då kommer också barnen börja få smaka och se att Gud är god.

Sommaren har vi ju på grund av personalbrist inte haft någon söndagsskola. Jag kommer se till att ett gäng av tecknade bibelklassiker finns på en usb sticka som sitter i TVn i cafét. Detta kommer att ske från och med den 16 juni då gudstjänsterna börjar vara kl 18:00. De två söndagarna innan dess behövs inte någon filmtajm. Nu på söndag är det barnkyrka som vanligt och den 9 juni kl 11 är det gudstjänst för hela familjen med gänget från Göteborg. Detta kommer bli en energifylld och bra gudstjänst. Även förkunnelse “för vuxna” blir det.