B och du får C

“När ni ber för något, tro att det är er givet så ska det bli ert.” Orden kommer från Jesus i Markus, kapitel 11. Det är tveklöst så att bön är för en kristen vad andningen är för varje människa. Det är i bönen vi lär känna Gud. Det är också genom bön vi kan påverka situationer och omständigheter som står utöver människans kontroll.

I lördags anordnades en bönebuss runt hela norra Bohuslän och dess kommuner. Vi stannade till i Orust, Munkedal, Uddevalla, Strömstad, Tanum, Sotenäs kommuner för att där få rapporter om vad som behöver särskild förbön på de respektive ställena. Dessutom var vi bedjande i stort sett hela bussresan, från kl 09:00 tills vi var tillbaka i Uddevalla strax efter klockan 21.

Dan Blessed, pastor i Pingstkyrkan Uddevalla var samordnare och han, jag själv, Tomas Hagel och Kajsa Lidén ledde det hela. Vi tror på en ny tid för Bohuslän med pionjärs initiativ i framtiden gällande församlingsplantering. Vi tror också att detta ska ske i en anda av samarbete och utbyte mellan befintliga församlingar som har ett starkt Guds rikes perspektiv. Konkurrens och navelskåderi hämmar alltid väckelse; samarbete och generositet främjar den. Detta var ett viktigt startskott för att samla krafter som tror på en Guds tid i Bohuslän.

Kanske ska du vara med nästa gång?