Ämne som berör

I söndags vidrörde jag temat sexualitet i vår serie Prison Break – att finna friheten i Gud. I ett samhälle som är marinerat i lusta är naturligtvis sex något som berör. Såren är många på det här området, liksom bojorna. Så ser det ut i samhället, men så ser det även ut i församlingar. Jag har fått flera positiva och känslomässiga reaktioner på att jag talar så fritt i ämnet och är tydlig med vad Bibeln lär. Det gläder mig.

Det finns säkert en och annan som har svårt med detta också. Men det brukar man höra på omvägar i regel. Om du är en av dem som tycker att “detta hör inte hemma att prata om i en gudstjänst” eller känner dig känslomässigt illa berörd, så vill jag be dig om något.

Fråga dig själv varför du känner som du känner? Vad finns det för legitima skäl att vara tyst eller väldigt diffus på ett område som är så uppblåst och infekterat i dag och som Bibeln de facto talar klarspråk kring? Kan det vara så att just du är en av dem som har sår eller bojor på det här området? Kan de upprörda känslorna bero på att du faktiskt är en av dem som behöver höra Guds sanningar gällande kropp och sexualitet och bli fri på det här området? Frågorna är väl värda att ställa.

Jag återkommer snart med “SOLO CHRISTO – Kristus alléna”.

Författare

Kommentera