Barnens kyrka

Nu är det snart helg igen, en helg då vi ska ha en härlig sommarfest, trots att väderleken ännu inte har fattat att sommaren är nära. SMHI:s definition på ett tropiskt dygn är att temperaturen ligger över 20 grader celsius hela dygnet, 24 timmar. Det verkar sannerligen långt borta just nu. Jag skulle verkligen inte klaga om vi fick ett par sådana. Hör du det, Gud. Kom igen nu, ett par tropiska dygn tack! Tropiskt eller inte, vi ska i alla fall ha ett soligt humör och god gemenskap ute på Tjärnö på söndag. Det är alltså INTE någon vanlig gudstjänst här i Pingstkyrkan kl 11:00, utan vi ses ute på Betania vid kl 17:00 för en härlig familjefest där barnkören HAPPY är med och förgyller tillvaron.

I och med sommarfesten så tar ju söndagsskolan en paus från våra söndagar framöver. Detta för att vi inte har så många söndagsskoleledare och de (två!) som finns behöver lite ledigt. Jag skulle gärna se att vi har några tillfällen under sommaren ändå då vi erbjuder söndagsskola eller något roligt för barnen i anslutning till gudstjänsten. Är du en av dem som gillar barn och vill göra en punktinsats så säg till!!!! Kanske skulle du vilja ta en söndag i månaden och ta hand om barn under gudstjänsten. Låt oss veta det! Finns det någon särskild åldersgrupp som du är extra bra på? Berätta! Jag önskar en församling som är barnfamiljernas församling. Jag återkommer om eventuella datum med söndagsskola i sommar.

Från och med den 10 juni börjar vi ha gudstjänster på kvällarna. Jag är medveten att tiden 19:00 som har varit tidigare exkluderar barnfamiljer. Vi kommer därför att tidigarelägga gudstjänsterna en timme till kl 18:00. Vi försöker även se till att de inte blir för långa så att man kan komma med barn. Observera att det finns små tygpåsar med målarböcker och kritor i. De hänger på dörren in till kyrksalen.

Har du idéer på hur vi kan underlätta för barnfamiljer att komma på gudstjänst, tveka inte att säga till. Antingen kan du lägga en kommentar till det här inlägget på bloggen eller maila mig på gustafh(a)priest.com.

“Låt barnen komma till mig, hindra dem inte. Guds rike tillhör sådana som dem.” / Jesus