Sitter för närvarande i Ulricehamn hemma hos föräldrarna. Lite krasslig sådär, men vad gör väl det när man haft en sådan suveränt bra start på den lediga helgen. Vi var 5 personer från Strömstad (jag, Maria, Daniel, Andreas och Mattias) som gästade pingstförsamlingen United i Malmö och deras årliga konferens United Open. United är en spännande församling med en om möjligt ännu mer spännande resa. Den startades runt millennieskiftet med ett starkt fokus på relevans och att bygga broar mellan kyrkan och vanliga sekulariserade svenskars vardag. Detta är något de verkligen har lyckats med. Deras församling består till stor del av människor som inte har frikyrklig bakgrund, men som mött Jesus och är relativt nydöpta.

Sedan några år tillbaka har United fått en förnyad fokus på Gud och vikten av att gå på djupet och verkligen förstå hans ord. En förstärkt betoning på bibelstudiet allstå. Detta är oerhört viktigt för att en växande församling ska stå sig stabil i längden. Trädet kan aldrig bli högre än rötterna är djupa. Därför var det fantastiskt att få smaka på denna nyvunna Bibelpassion, Kristocentrismen och det fokus på missionsbefallningen som präglade hela ledarkonferensen. Jag hoppas vi blir minst 10 stycken som åker i maj 2013.